Najmodernije postrojenje za prečišćavanje vode

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda je pušteno u probni rad 2018.godine, a sredinom aprila 2019. godine je dobilo i upotrebnu dozvolu od strane gradske uprave za urbanizam.
voda-neoplanta.png

U Neoplanti se stalno pitamo kako i šta možemo da uradimo bolje, te smo 2018. godine pustili u probni rad najmodernije postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, vrednosti investicije od 1,7 miliona evra. Pored toga što će se u samoj proizvodnji obezbediti ušteda u potrošnji vode, izgradnjom ovog postrojenja, Neoplanta je stekla uslove za primenu standarda najbolje dostupne tehnike koje je usvojila Evropska komisija. Ovi standardi podrazumevaju da kvalitet prerađene vode mora da bude u skladu sa očuvanjem životne sredine i da u potpunosti odgovara kriterijumima emisije dozvoljenih zagađujućih materija u površinskim i podzemnim vodama.

Za novo izgrađeni objekat prečistač otpadnih voda izdata je upotrebna dozvola sredinom aprila od strane gradske uprave za urbanizam. Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda deo je kontinuiranih društveno odgovornih aktivnosti kojima Neoplanta nastoji da unapredi zajednicu u kojoj posluje, a samo postrojenje će omogućiti prečišćavanje 1.750.000 litara otpadnih voda na dnevnom nivou.