Decenija rada u Neoplanti

Nenad Juhas, direktor kvaliteta u našoj kompaniji ovog proleća obeležio je deset godina rada u Neoplanti. O atmosferi u kompaniji koja je lider u proizvodnji mesnih prerađevina, uslovima rada i specifičnostima organizacije, pročitajte u nastavku.
IMG_5872.jpg

1. Koji je Vaš prvi posao?


Moje prvo zaposlenje upravo je bilo u Neoplanti, na poziciji gde sam bio odgovoran za procese u okviru klanice i proizvodnje svežeg mesa. Tokom desetogodišnjeg staža u ovoj kompaniji, bio sam Menadžer kvaliteta, Menadžer za projekte, Direktor razvoja i kontrole kvaliteta, dok mi je sadašnja pozicija - Direktor kvaliteta.


2. Kakve su mogućnosti za napredovanje u vašoj kompaniji i koji je prosek napredovanja?


Neoplanta je dinamična organizacija, kakav je uostalom i sam posao u našoj industriji. Trudimo se da organizacionim promenama na najbolji način odgovorimo potrebama tržišta posla, menjamo se, napredujemo i rastemo. Samim tim, stvara se prilika za stručni kadar koji pokazuje sposobnost i inicijativu za učenje i usavršavanje. Ukoliko postoji stručnost, znanje i iskustvo, praćeni voljom i željom za napredak, vrlo brzo stigne i priznanje u vidu unapređenja pozicije.


3. Šta je za Vas najveća prednost rada u Neoplanti?


Neoplantu sam odabrao i deceniju rada proveo u njoj pre svega jer obezbeđuje prostor za učenje i razvoj. Velika smo organizacija sa složenim procesima i ljudima koji poslovne izazove vide kao šansu za dalji profesionalni napredak. Naši zaposleni to znaju i znaju da će im se pružiti prilika da preuzmu odgovornost i uspešno savladaju svakodnevne procese i zadatke koji se od njih očekuju. Pored toga, atmosfera u našoj kompaniji je specifična, vlada dobra energija gde su kolege su međusobno i prijatelji. A to znači puno, posebno ako znamo koliko vremena svako od nas provodi na svom radnom zadatku.


4. Koliko zadovoljstvo zaposlenih u kompaniji utiče na krajnje rezultate i kako biste u tri reči opisali atmosferu rada u Neoplanti?


Zadovoljstvo zaposlenih je imperativ ako govorimo o kompaniji koja ima jasnu misiju i viziju. Svakako, preduslov je da se kreiraju uslovi koji će omogućiti to zadovoljstvo. Otvorenost, poštovanje i odgovornost su reči kojima bih opisao atmosferu koja vlada u našoj kompaniji. Naravno, tu je i kvalitet u svakom smislu – kvalitet međuljudskih odnosa, kvalitet naših zaposlenih, kvalitet našeg proizvodnog procesa koji nas sve zajedno i čini liderom u proizvodnji mesnih prerađevina.


5. Po čemu je Neoplanta idealno mesto za rad?


Na prvom mestu, to je odnos sa kolegama i činjenica da se svi, bez obzira na funkciju, imamo poštovanje jedni prema drugima. Sa poštovanjem prema poslu radimo, sa poštovanjem komuniciramo i zasnivamo naše kolegijalne odnose. Sa druge strane izuzetno smo fokusirani na rezultat. Svesni smo činjenice da smo lideri u industriji u kojoj poslujemo i to nam prija, ali i obavezuje da u svakom trenutku ostanemo dosledni kvalitetu, posvećeni realizaciji naših ciljeva, da postupamo odgovorno, profesionalno i stručno.