Kompanija Neoplanta izgradila prvi dečiji eko park u Srbiji

Prvi dečiji eko- zabavni park u Srbiji otvoren je 3.10.2014. na Adi Ciganliji.
eko-park.jpg

Projekat je omogućila kompanija Neoplanta uz pomoć svojih vernih potrošača, budući da je tokom proleća odvajala novčana sredstva od prodaje promotivnih Pipi i Gudi proizvoda, a realizovan je u saradnji sa JP Ada Ciganlija.

Svečanom otvaranju parka prisustvovali su predstavnici naše kompanije, zatim predstavnici JP Ada Ciganlija, kao i naši dragi gosti, brojni mališani iz beogradskih vrtića i osnovnih škola.

Marketing menadžer Neoplante, Zora Kovačević, izjavila je da je kompanija vodila računa o tome da ne naruši prirodnu sredinu Ade Ciganlije.

„Uspeh nam je utoliko draži što smo kao kompanija posvećena društveno odgovornom poslovanju realizovali jedan veliki projekat od šireg značaja. Naši osnovni ciljevi bili su širenje svesti o ekologiji, kao i podsticanje pravilnog rasta i razvoja najmlađe populacije. Želimo da pomognemo stvaranju uslova za srećno odrastanje naše dece i da podstaknemo razvoj njihove ekološke svesti“, rekla je Zora Kovačević, marketing menadžer kompanije Neoplanta.

Dečiji eko-zabavni park se prostire na površini od oko 300 m2 i jedinstven je po tome što je u najvećoj meri izgrađen od prirodnih materijala – drveta, peska, šljunka, malča. Mališani iz dečijih vrtića i osnovnih škola imali su priliku da na Adi Ciganliji uživaju u zabavno-edukativnom programskom sadržaju prilagođenom najmlađima. Program je vodio glumac Srđan Ivanović, a u njemu su učestvovali dečiji animatori i glumci. U režiji Udruženja građana za pozorište, televiziju i film „Epizodista“, prikazana je dečija predstava „Ekoslav u akciji“. Da doživljaj za prisutne mališane bude kompletan pobrinuo se i klovn Paja. Eko-zabavni park je dostupan za organizovane ili individualne posete, a svi elementi koji se u njemu nalaze imaju za cilj podizanje ekološke svesti najmlađih kroz fizičku aktivnost i zabavu.